Sonata

Sonata
33 Στροφές
Sonata
45 Στροφές
Sonata FIN
45 Στροφές
Sonata 001

Sonata SON LP 001
Πενιές καημοί και όνειρα
Πάνος Γαβαλάς
Ρία Κούρτη
Χρηστάκης

Κυκλοφόρησε το 1968

Το Ελληνικό λαϊκό τραγούδι που με τις μελωδικές πενιές του μπουζουκιού εκφράζει τους καημούς και τα όνειρα κάθε ανθρώπου, παίρνει τη σωστή του θέση όταν ερμηνεύεται από τραγουδιστές της περιωπής του Πάνου Γαβαλά, της Ρίας Κούρτη και του Χρηστάκη.
Στο δίσκο αυτό περιλαμβάνονται τραγούδια των ανωτέρω τραγουδιστών, που όλα φέρνουν τη σφραγίδα της μοναδικής ερμηνείας, της δεξιότεχνης μουσικής εκτελέσης, της φινετσάτης συνθέσης και του γλαφυρού στίχου.

Sonata 002

Sonata SON LP Νο 2
Πήρε φωτιά μια καρδιά
Πάνος Γαβαλάς
Ρία Κούρτη

Κυκλοφόρησε το 1970

Πάνος Γαβαλάς, μια δυναμική παρουσία στο δύσκολο χώρο της λαϊκής μουσικής. Η δημιουργική θητεία του στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι και η καλλιτεχνική του συνέπεια απέναντι στο πλατύ κοινό τον έφερε στην κορυφή.
Ο Πάνος Γαβαλάς έδωσε πολλά δείγματα της ευαίσθητης ερμηνείας του, που αναμφισβήτητα έμειναν ανεπανάληπτα.
Μαερικά πό αυτά συγκεντρωμένα σ' αυτόν το δίσκο, συνθέτουν ένα σύνολο που ενθουσιάζει.
Το πιστεύω του ήταν "Όχι πρόχειρη δουλειά" και ο στόχος του "να γεφυρώσει με το τραγούδι του, τον πόνο με τη χαρά".

Sonata 003

Sonata SON LP Νο 3
Τα κέφια του Χρηστάκη
Χρηστάκης
Κυκλοφόρησε το 1969

Ο Χρήστος Σύρπος, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Χρηστάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1924. Μεγάλωσε στη Δράμα, όπου άσκησε το επάγγελμα του υδραυλικού. Στον χώρο του τραγουδιού μπήκε με την προτροπή και την βοήθεια του ρεμπέτη Κώστα Καπλάνη. Το διάστημα 1950-1967 τραγουδούσε ως δεύτερη φωνή και έπαιζε κιθάρα και μπαγλαμαδάκι δίπλα σε μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού. Έκανε μεγάλη επιτυχία μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1960 με το «Να χαρείς τα μάτια σου καλέ». Στη συνέχεια, με τη χαρακτηριστική παράξενη "κοφτή" ερμηνεία του, αναβίωσε το «Έμαθα πως είσαι μάγκας», «Η γάτα» και συνέχισε δυναμικά με το «Πουλί» και άλλα.

Sonata 004

Sonata SON LP Νο 4
Πάνος Γαβαλάς
Πάνος Γαβαλάς
Κυκλοφόρησε το 1970

Πάνος Γαβαλάς, κλασσική λαϊκή φωνή, με έντονη προσωπικότητα, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.
Ο δίσκος αυτός, με τις 12 επιτυχίες, είναι προσωπικό αφιέρωμα στους αναρίθμητους φίλους του.


Sonata 005

Sonata SON LP No 5
Χρηστάκης Νο 2
Χρηστάκης
Κυκλοφόρησε το 1969

Ο Χρηστάκης δεν ήταν απλώς μια φωνή, ήταν η προσωποποίηση του γνήσιου λαϊκού τραγουδιστή, ήταν ο άνθρωπος που είχε τη δύναμη να μεταφέρει το πηγαίο ανεξάντλητο κέφι του στους ακροατές του.
Γι' αυτό και κάθε του τραγούδι αποκτούσε όχι απλώς φίλους αλλά φανατικούς οπαδούς.
Για τους οπαδούς λοιπόν αυτούς φτιάχτηκε αυτός ο δίσκος, ένας δίσκος που συγκεντρώνει 12 επιτυχίες του ανεπανάληπτου Χρηστάκη.

Sonata 006

Sonata SON LP 6
Τσάρκα με το τρεχαντήρι
Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη
Κυκλοφόρησε το 1970

Η Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη γεννήθηκε στην Κεραμωτή της Νάξου στις 15 Δεκεμβρίου 1931. Το 1951 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τη συνεργασία της Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) με προϊστάμενο τον Σίμωνα Καρά.
Ήταν κόρη του μεγάλου βιολιστή Μιχάλη Κονιτόπουλου και της Μαρίας Φυρογένη και είχε αδέλφια τον Γιώργο, τον Κώστα, την Αγγελική και το Βαγγέλη.
Το 1955 παντρεύτηκε τον Στέλιο Λεγάκη. Μαζί με τον αδελφό της Γιώργο Κονιτόπουλο και την κόρη της Ελένη Λεγάκη χάραξαν μια σημαντική πορεία στον χώρο του παραδοσιακού και του νησιώτικου τραγουδιού.
Στο δίσκο αυτό η Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη ερμηνεύει 12 νησιώτικα τραγούδια.

Sonata 007

Sonata SON LP 7
Δημοτικά
Κώστας Σκαφίδας
Κυκλοφόρησε το 1971

Κώστας Σκαφίδας, θρύλος του λαϊκοδημοτικού τραγουδιού. Γεννήθηκε το 1937 στο Γαλάτσι. Από μικρός στη βιοπάλη για το μεροκάματο. Στην αρχή της πορείας του στο τραγούδι συνεργάστηκε με παλιούς λαϊκούς τραγουδιστές και ρεμπέτες. Τελικά στράφηκε προς το δημοτικό τραγούδι όπου απέκτησε μεγάλη φήμη.
Ο δίσκος αυτός, με τις 12 επιτυχίες του, είναι αφιερωμένος στους φίλους του δημοτικού τραγουδιού.

Sonata 008

Sonata SON LP 8
Λευτέρης Ψιλόπουλος
Λευτέρης Ψιλόπουλος
Κυκλοφόρησε το 1971

ο Λευτέρης Ψιλόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1936. Τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός που άκμασε στην Αθήνα των πρώτων ετών της δεκαετίας τού 1970. Τότε, εκτός από τις εμφανίσεις του σε νυχτερινά Κέντρα, κυκλοφόρησε από την εταιρεία "Sonata" ο προσωπικός του δίσκος με 12 επιτυχίες.