MINOS MSM 101
ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ο πρώτος μεγάλος δίσκος με την ετικέτα MINOS από την εταιρεία "Μίνως Μάτσας & Υιός", καθώς μέχρι τότε κυκλοφορούσαν δίσκοι με τις ετικέτες "ODEON" και "PARLOPHONE".
Επίσης ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος σε συνεργασία του Μάνου Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Η παρουσίαση του δίσκου έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 1968 από τον ηθοποιό Δημήτρη Μυράτ.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Γιάννης Καλατζής, η Λίτσα Διαμάντη, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Δημήτρης Ευσταθίου.

Κυκλοφόρησε το 1968
MINOS MSM 102
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Γιάννη Καλατζή. Πρόκειται για μια συλλογή από 12 τραγούδια διαφόρων συνθετών.

Κυκλοφόρησε το 1968

Ο Γιάννης Καλατζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ως μέλος του μουσικού σχήματος Τρίο Μορένο, Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, κάπου στο 1966, ο Καλατζής άρχισε την σόλο καριέρα του και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Εκεί ξεκίνησε συνεργασία με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Ο Καλατζής κατέγραψε συμμετοχές σε άλμπουμ με τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης, ενώ εμφανίστηκε και σε δέκα κινηματογραφικές ταινίες ερμηνεύοντας τραγούδια του.
MINOS MSM 103
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΜΠΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ

Η "Συνάντηση" είναι οκτώ αλήθειες με λόγια. Τέσσερεις υπόλοιπες μόνο με ορχήστρα. Ο Αγγελος Σέμπος είναι ο συνθέτης και ο Κώστας Κινδύνης ο ποιητής.
Τα τραγούδια στο δίσκο ερμηνεύουν ο Γιάννης Καλατζής, ο Γιώργος Νταλάρας, η Λίτσα Διαμάντη και ο Γιάννης Πάριος.

Κυκλοφόρησε το 1969
MINOS MSM 104
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ
ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΤΙΝΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ
ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΚΑΙΤΗ ΑΜΠΑΒΗ

Κυκλοφόρησε το 1969

Βετεράνος αλλά και συνεχώς ανανεωμένος ο Γιώργος Μητσάκης, αυτός ο "αριστοκράτης" του μπουζουκιού ξάφνιαζε κάθε τόσο τον κόσμο του πενταγράμμου με τις πρωτότυπες εμπνεύσεις του και τη χειμαρώδη μουσική του. Και το πιο περίεργο. Ποτέ δεν αντέγραφε τον εαυτό του, ποτέ δεν βάδιζε σε γνώριμους δρόμους.
MINOS MSM 105
Ο δίσκος δε βρέθηκε
MINOS MSM 106
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο μεγάλης διαρκείας του Γιώργου Νταλάρα. Μια συλλογή από 12 τραγούδια τα οποία είχαν πρωτοκυκλοφορήσει το 1968 και 1969 σε δισκάκια 45 στροφών.

Κυκλοφόρησε το 1969

Ο Γιώργος Νταλάρας γεννήθηκε το 1949 στην Κοκκινιά του Πειραιά. Η μητέρα του καταγόταν από την Μικρά Ασία κι ο πατέρας του ήταν ο ρεμπέτης Λουκάς Νταράλας. Ξεκίνησε το 1965 σε ηλικία 16 χρονών, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας στο πάλκο "Στου Στελλάκη", με τον βετεράνο Στελλάκη Περπινιάδη και τον γιο του Βαγγέλη στο Χαϊδάρι. Το 1967 ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι από την εταιρία "Αυλός" του Γ. Περγαντή. Η "Προσμονή" σε μουσική του Βασίλη Αρχιτεκτονίδη και σε στίχους Παναγιώτη Καλαποθαράκου ηχογραφήθηκε το 1967 σε ένα μικρό στούντιο στην οδό Μασσαλίας, που είναι πάροδος της Σόλωνος. Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών, αλλά κόπηκε αμέσως και όχι τυχαία από την λογοκρισία των συνταγματαρχών.
MINOS MSM 107
BLUE SUMMERS
ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ
ΟΡΧΗΣΤΡΑ

12 ορχηστρικές συνθέσεις.

Κυκλοφόρησε το 1969

MINOS MSM 108
ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΘΗΝΑ Νο 2
TRIO GRECO

Πιστό σ' ένα γνήσιο Ελληνικό ύφος το "ΤΡΙΟ ΓΚΡΕΚΟ" (Κώστας Ξενάκης, Τώνης Αγας. Φώτης Βαλσαμίδης) τραγουδά για την καινούργια Αθήνα στο δεύτερο δίσκο της σειράς.

Κυκλοφόρησε το 1969

Το συγκρότημα "ΤΡΙΟ ΓΚΡΕΚΟ" εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1957 στην "Πλακιωτοπούλα" και παρέμεινε σε δράση ώς το 1972, τραγουδώντας κάθε είδους ρεπερτόριο. Το απετέλεσαν οι: Kώστας Ξενάκης, Τώνης Άγας και Χάρης Δημόπουλος. Τον τελευταίο διαδέχτηκε ο Φώτης Βαλσαμίδης προερχόμενος από το "Τρίο Μπριλλάντε".
MINOS MSM 109
ΜΠΕΛΙΝΤΑ

Είκοσι τραγούδια διαλεγμένα και αξιολογημένα με το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού συγκεντρώθηκαν σε αυτό το μεγάλο δίσκο.

Κυκλοφόρησε το 1969

Η Καίτη Μπελίντα γεννήθηκε στο Αργος. Το πραγματικό της όνομα ήταν Καίτη Πολιτοπούλου. Στον κόσμο του τραγουδιού βρέθηκε όταν παντρεύτηκε τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Βέλλα.  Η πρώτη της συμμετοχή στη δισκογραφία ήταν στο τραγούδι «Ήταν όνειρο η αγάπη μας» συνοδεύοντας τον Μαρούδα, ως «Καίτη Βέλλα». Αργότερα, έγινε «Καίτη Βελλίντα» ενώ, μετά τον χωρισμό της με τον συνθέτη, έγινε Καίτη Μπελίντα και πολύ σύντομα απλά Μπελίντα. Η πρώτη αθηναϊκή της εμφάνιση με αυτό το όνομα έγινε το καλοκαίρι του 1951 στις επιθεωρήσεις του θεάτρου «Ακροπόλ» Γαλανός ουρανός και Σκάνδαλα γυναικών.
MINOS MSM 110
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΔΩΔΕΚΑ ΒΡΑΔΙΑ
ΛΙΤΣΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Τα "ΔΩΔΕΚΑ ΒΡΑΔΙΑ" ειναι ο σύντομος κύκλος μιας ερωτικής ιστορίας με στιγμές ελπίδας αγωνίας ή ερημιάς. Δώδεκα βράδια για ένα χωρισμό ή για μια παντοτεινή συνάντηση.

Κυκλοφόρησε το 1969

Η Λίτσα Σακελλαρίου γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Γι' αυτούς που δε γνωρίζουν ή δε θυμούνται το όνομά της, πρόκειται για μια τραγουδίστρια με πολύ όμορφη και "ζεστή" φωνή που διέγραψε μια καλλιτεχνική πορεία από τα τέλη της δεκαετίας του '60 ως τα τέλη εκείνης του '70 όπου εμφανίζεται και σε μερικές κινηματογραφικές ταινίες της εποχής όπως και στα πρώτα χρόνια της κρατικής τηλεόρασης. Κινήθηκε κυρίως σε ρυθμούς ποπ μπαλάντας, έχοντας ως "όπλα" μια ωραία εμφάνιση κι ένα αντίστοιχο ηχόχρωμα που την έκανε να ξεχωρίζει…
MINOS MSM 111
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ
ΕΛΙΖΑ ΜΑΡΡΕΛΙ

13 τραγούδια με την Ελίζα Μαρέλλι. Δεκατρία μικρά φθινοπωρινά φύλλα για ένα σούρουπο του Σεπτέμβρη.

Κυκλοφόρησε το 1969

Η Ελίζα Μαρέλλι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Φοίτησε στο Ελληνικό Ωδείο. Σε νεαρή ακόμα ηλικία,το 1954, έκανε τον πρώτο της δίσκο που περιέχει δύο τραγούδια σε στίχοι Νίκου Φατσέα και μουσική Ζοζέφ Κορίνθιου: «Τίποτα άσχημο δεν έχεις» και «Μη φοβάσαι, μη φοβάσαι».
MINOS MSM 112
Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Ο δεύτερος μεγάλος προσωπικός δίσκος του Γιάννη Καλατζή με 12 τραγούδια διαφόρων συνθετών.

Κυκλοφόρησε το 1969
MINOS MSM 113
ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ

Μάζεψα σε ένα μεγάλο δίσκο δώδεκα αλήθειες, τα βάσανα τα δικά σου, τα δικά μου, του κοσμάκη που δουλεύει, που ερωτεύεται, που μελαγχολεί. Αυτά μπορώ να σου τα δώσω. Ετσι με γνωρίζεις καλύτερα και γινόμαστε φίλοι.
Στέλιος Καζαντζίδης

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 114
ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του μεγάλου τραγουδιστή στην εταιρεία MINOS. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός τη δεκαετία του 60. Τα πρώτα του τραγούδια κυκλοφόρησαν από την εταιρεία PHILIPS.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 115
12 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΚΑΛΜΑΝΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΚΙΤΣΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΡΣΑΜΑΣ

Επιλογή 12 δημοτικών τραγουδιών.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 116
ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ

Δώδεκα τραγούδια διαφόρων συνθετών, συγκεντρωμένα από δίσκους 45 στροφών, δεμένα με το ύφος της φωνής του Βαγγέλη Περπινιάδη.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 117
ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΚΙΤΣΑΚΗΣ

Μια αντικατάστατη παρουσία του Ηπειρώτικου τραγουδιού είναι ο Αλέκος Κιτσάκης. Ο χαρακτηρισμός "Αηδόνι της Ηπείρου" που του δόθηκε δεν υπερβάλλει την πραγματικότητα.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 118
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ
ΝΑΤΑΝΕ ΤΟ 21
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

11 μουσικές στιγμές του Σταύρου Κουγιουμτζή ερμηνευμένες από τον Γιώργο Νταλάρα. Πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο δίσκο του συνθέτη στην εταιρεία Minos.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 119
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΔΑΚΗΣ

Στον κύκλο του ήχου μια γεύση από φρεσκάδα. Μέχρι νάρθει ο ήλιος στη δύση του, ο Δάκης κάνει μια ρυθμική και μελωδική βόλτα, μέσα σε νοητούς μουσικούς δρόμους του Μίμη Πλέσσα.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 120
ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΘΗΝΑ Νο 3
TRIO GRECO

Το "ΤΡΙΟ ΓΚΡΕΚΟ" (Κώστας Ξενάκης, Τώνης Αγας. Φώτης Βαλσαμίδης) τραγουδά για την καινούργια Αθήνα στον τρίτο δίκσο της σειράς.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 121
GREECE No 1

Ο πρώτος δίσκος της σειράς "GREECE" με δώδεκα επιτυχίες της εποχής. Συνοδεύεται από πολυσέλιδο λεύκωμα. Απευθυνόταν κυρίως στους επισκέπτες της χώρας μας από το εξωτερικό.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 122
GREECE No 2

Ο δεύτερος δίσκος της σειράς "GREECE" με δώδεκα επιτυχίες της εποχής. Συνοδεύεται από πολυσέλιδο λεύκωμα. Απευθυνόταν κυρίως στους επισκέπτες της χώρας μας από το εξωτερικό.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 123
ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ
ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Η Λίτσα Διαμάντη στον πρώτο προσωπικό της δίσκο. Μια συλλογή από 12 τραγούδια διαφόρων συνθετών.

Κυκλοφόρησε το 1970

Η Λίτσα Διαμάντη (Ευαγγελία Κοσμίδου το πραγματικό της όνομα) γεννήθηκε το 1949 στον Κολωνό. Στα 13 είχε την πρώτη της επαφή με τη δισκογραφία, όπου σε ένα δισκάκι 45 στροφών είπε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο "Ένα δειλινό του Απρίλη" στην εταιρεία Ντο-Ρε. Το 1965, σε ηλικία μόλις 16 ετών ηχογράφησε τις περίφημες «Συννεφιές» του Γιώργου Μητσάκη
MINOS MSM 124
ΚΥΡΑ-ΓΙΩΡΓΑΙΝΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Γιάννη Καλατζή. Περιέχει 12 τραγούδια διαφόρων συνθετών.

Κυκλοφόρησε το 1969
MINOS MSM 125
Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΜΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ

Μια συλλογή από 12 λαϊκά τραγούδια τα οποία κυκλοφόρησαν αρχικά σε δίσκους 45 στροφών και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 126
ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥΛΙΑ
ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Τόλη Βοσκόπουλου στην εταιρεία Minos. Σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 127
ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ
ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ
ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ

Συλλογή 11 υπέροχων τραγουδιών με σημείο αναφοράς τη θάλασσα.

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 128
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΑΚΛΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

Στην πρώτη πλευρά του δίσκου ο Κώστας Μουντάκης μέσα στα περήφανα βιώματά του σαν αγωνιστής μας δίνει τη Μάχη της Κρήτης όπως την έζησε άμεσα ο ίδιος.
Η δεύτερη πλευρά του δίσκου περιέχει "Κρητικά νάκλια". Φάσεις και αντιφάσεις, λόγος και αντίλογος, θέσεις και αντιθέσεις με ειρωνικό ή σκωπτικό πνεύμα. Είναι αυτό που ο πολύς κόσμος ονομάζει "καλαμπούρια" ή "καζούρα".

Κυκλοφόρησε το 1970
MINOS MSM 129
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Μια επιλογή από 12 συνθέσεις του Βασίλη Βασιλειάδη, σε διάφορους ρυθμούς. Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν αρχικά σε δίσκους 45 στροφών και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 130
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ
ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Δώρου Γεωργιάδη.
Τη μουσική του δίσκου έγραψε ο Μίμης Πλέσσας ο οποίος διεύθυνει και την ορχήστρα. Τους στίχους υπογράφει ο Κώστας Βίρβος.
Το 1976 κυκλοφόρησε πάλι το "Πανόραμα" με την ίδια ενορχήστρωση με μικρές αλλαγές στα τραγούδια που περιέχει, τα οποία όμως εκεί ερμηνεύουν, ο Θέμης Ανδρεάδης, ο Δημήτρης Κοντολάζος και ο Πέτρος Κυριαζής.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 131
GREECE No 3

Ο τρίτος δίσκος της σειράς "GREECE". Περιέχει 12 επιτυχίες της εποχής. Συνοδεύεται από πολυσέλιδο λεύκωμα. Απευθυνόταν κυρίως στους επισκέπτες της χώρας μας από το εξωτερικό.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 132
GREECE No 4

Ο τέταρτος δίσκος της σειράς "GREECE" με δώδεκα επιτυχίες. Συνοδεύεται από πολυσέλιδο λεύκωμα. Απευθυνόταν κυρίως στους επισκέπτες της χώρας μας από το εξωτερικό.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 133
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΛΔΑΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Γιώργου Νταλάρα.
Εδώ σε ηλικία 22 ετών ηχογραφεί δώδεκα από τις σπουδαιότερες δημιουργίες του Απόστολου Καλδάρα.
Πρόκειται για την πρώτη του απόπειρα, να αναβιώσει παλιά λαϊκά τραγούδια, προσπάθεια που θα κορυφωθεί το 1975 με το διπλό άλμπουμ "50 χρόνια ρεμπέτικο τραγούδι" καθώς και με άλλες αντίστοιχες ηχογραφήσεις στα κατοπινά χρόνια.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 134
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ

Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος.
Συλλογή 12 τραγουδιών τα οποία κυκλοφόρησαν αρχικά, τα προηγούμενα χρόνια, σε δίσκους 45 στροφών.

Κυκλοφόρησε το 1971

Ο Γιάννης Πάριος (το πραγματικό του όνομα είναι Ιωάννης Βαρθακούρης) γεννήθηκε στην Πάρο το 1936. Θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους ερμηνευτές των τελευταίων δεκαετιών. Εμφανίστηκε στον χώρο του τραγουδιού το 1969 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και δημιουργούς.
MINOS MSM 136
ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ
ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Τόλη Βοσκόπουλου στην εταιρεία Minos.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 137
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ
ΟΤΑΝ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Δώδεκα καταπληκτικά τραγούδια. Ο Κουγιουμτζής σε μια από τις κορυφαίες δημιουργικές στιγμές του. Είναι η εποχή που ο Μάνος Λοΐζος δήλωνε ότι ζήλευε τα τραγούδια του Κουγιουμτζή και πανηγύριζε σαν παιδί όταν έγραψε το "Αχ, χελιδόνι μου" λέγοντας πως έγραψε επιτέλους ένα τραγούδι σαν κι αυτά του Κουγιουμτζή!

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 138
ΔΑΚΗΣ '72
ΔΑΚΗΣ

Συλλογή 12 τραγουδιών. Στο τραγούδι "Θεέ μου γιατί" τον Δάκη συνοδεύει η Λίτσα Σακελλαρίου.

Κυκλοφόρησε το 1971

Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ' ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες "Τόσα καλοκαίρια" και "Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά" όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.
MINOS MSM 139
ΑΡΑΜΠΑΣ
ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ

Η Μαρίζα Κωχ κουβαλώντας μέσα της βιώματα, που συνδέονται άμεσα με το δημοτικό τραγούδι, αρχίζει μια προσπάθεια για σύγχρονο τρόπο έκφρασής του, ενθαρρυμένη από το γεγονός, ότι πάντοτε αυτό μεταμορφώνοταν μέσα από την παράδοση.
Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος.
Την ορχήστρα διεύθυνει ο Νίκος Παναγόπουλος.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 140
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Ο τρίτος προσωπικός δίσκος του τραγουδιστή.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 141
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ
ΖΕΙ;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ζει ή ξεχάστηκε ο Μεγαλέξανδρος; Ζει ή κοιμήθηκε η χάρτινη πολιτεία του Καραγκιόζη.
Ο Κώστας Βίρβος θυμήθηκε αυτούς τους χάρτινους ήρωες. Τους ανέστησε μέσα σε ένα ποιητικό περίγραμμα και τους παρέδωσε στον Μίμη Πλέσσα. Εκείνος με τη σειρά του έβαλε τις πιο όμορφές του νότες.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 142
ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ
ΕΥΔΟΚΙΑ
Original Soundtrack
Μια ταινία του
ΑΛΕΞΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Κυκλοφόρησε το 1971

Η Ευδοκία είναι ελληνική ταινία του 1971. Κέρδισε βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έγινε διάσημη για το μουσικό θέμα της, ένα ζεϊμπέκικο που έγραψε ο Μάνος Λοΐζος, που πλέον θεωρείται κλασικό.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Αλέξη Δαμιανού. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κουτούζης, Μαρία Βασιλείου, Χρήστος Ζορμπάς και Κούλα Αγαγιώτου.
Σχεδόν μυθικές διαστάσεις έχει πάρει το μουσικό θέμα της ταινίας, ζεϊμπέκικο (το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας) που έγραψε ο Μάνος Λοΐζος. Το ζεϊμπέκικο αυτό χορεύει ο λοχίας Μπάσκος στα πρώτα λεπτά της ταινίας, στο μαγαζί που συναντά για πρώτη φορά την Ευδοκία, η οποία του χτυπά παλαμάκια, προκαλώντας την οργή του νταβατζή της, ενός διεφθαρμένου πρώην χωροφύλακα. Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, το συγκεκριμένο κομμάτι αναδείχθηκε στο πιο διάσημο ίσως ζεϊμπέκικο στην Ελλάδα, και ανάμεσα σ' αυτούς που το χόρευαν ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου.

MINOS MSM 143
Ο ΜΕΤΟΙΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Ο τρίτος προσωπικός δίσκου του Γιώργου Νταλάρα.
Τα τραγούδια εδώ υπογράφουν οι μεγάλοι συνθέτες Απόστολος Καλδάρας, Σταύρος Κουγιουμτζής και ο Μάνος Λοΐζος.
Στην πρώτη έκδοση του δίσκου υπάρχουν τα τραγούδια "Ηταν άνθρωπος δικός μας" και "Η ροδιά", τα οποία αντικαταστάθηκαν στη δεύτερη έκδοση με τα  τραγούδια "Το σακκάκι μου κι αν στάζει" και το "Μ' έκοψαν με χώρισαν στα δυο".

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 144
ΤΑΞΙΔΕΥΑ ΠΑΙΔΙ ΚΙ ΕΓΩ
ΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο Δώρος Γεωργιάδης είναι Κύπριος συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής.
Κατά την περίοδο 1967-1970 ηχογράφησε αρκετά μοντέρνα και ελαφρά τραγούδια σε μικρές δισκογραφικές εταιρείες ενώ το 1970 υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία Μίνως Μάτσας και Υιός.
Ο πρώτος του μεγάλος δίσκος ήταν «Το Πανόραμα» σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και στίχους του Κώστα Βίρβου που κυκλοφόρησε το 1971. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι «Ταξίδευα παιδί κι εγώ», σε μουσική δική του και στίχους της Τσώτου, με το οποίο συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1971.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 145
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ + 5
ΑΜΑ ΛΕΥΤΕΡΩΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ
ΛΙΤΣΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Σ' αυτό το δίσκο η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια με διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, ερμηνεύει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων συνθετών.

Κυκλοφόρησε το 1971


MINOS MSM 146
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ

Συλλογή με τραγούδια του Γιώργου Κατσαρού
Ο δίσκος δεν κυκλοφόρησε
MINOS MSM 147
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ

Συλλογή 12 τραγουδιών, διαφόρων συνθετών, συγκεντρωμένα από δίσκους 45 στροφών.

Κυκλοφόρησε το 1971
MINOS MSM 149
ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο τέταρτος προσωπικός δίσκος του Τόλη Βοσκόπουλου στην εταιρεία Minos.

Κυκλοφόρησε το 1972
MINOS MSM 150
GREECE No 5

Ο πέμπτος δίσκος της σειράς "GREECE" με δώδεκα επιτυχίες. Συνοδεύεται από πολυσέλιδο λεύκωμα. Απευθυνόταν κυρίως στους επισκέπτες της χώρας μας από το εξωτερικό.

Κυκλοφόρησε το 1972
Αρχική       78 Στροφές       45 Στροφές        33 Στροφές       POP      Επικοινωνία       SHOP

MINOS MSM 135
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ο ΛΟΧΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ

Τη μουσική του δίσκου έγραψε ο Γιώργος Κατσαρός ο οποίος διεύθυνει και την ορχήστρα. Τους στίχους υπογράφει ο Πυθαγόρας. Το άλμπουμ περιέχει δώδεκα τραγούδια από τα οποία τα δύο είναι ορχηστρικά.

Κυκλοφόρησε το 1971

www.vinyl.gr © 2012-2023 - All rights reserved
Μεταφορά στην κορυφή της σελίδας
MINOS MSM 148
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ
ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα σπουδαία τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη στις αυθεντικές τους εκτελέσεις από την εποχή των 78 στροφών. Τα ερμηνεύει ο ίδιος με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του, ενώ σε δύο τραγούδια συμμετέχει η κορυφαία γυναικεία φωνή του ρεμπέτικου Στέλλα Χασκίλ. Προσεγμένη έκδοση με καθαρό ήχο.

Κυκλοφόρησε το 1972

Εζησα σε πολύ δύσκολα χρόνια και δε σταμάτησα ούτε στιγμή να γράφω. Σκεφτόμουνα κι έλεγα ότι ο πόνος του ανθρώπου δεν τελειώνει ποτέ. Κι αυτό τον πόνο τον κένταγα πάνω στο όγανο πιο γλυκά απ' τον καθένα. Γιατί εγώ γνώρισα τη στεναχώρια και τη δύσκολη μέρα.
Μάρκος Βαμβακάρης

MINOS
ΕΜΙ